میوه و شیرینی را فریز نکنید

روش نگهداری مواد غذایی به طریق انجماد اساسا برای انواع گوشت مطرح بوده است و بعد از آن حبوبات و سبزی‌ها قرار می‌گیرند. اما متاسفانه امروزه بسیار دیده می‌شود که غذاهای مختلف دیگر مثل غذاهای اضافه، شیرینی‌ها یا حتی شیر را هم فریز می‌کنند. مساله اینجاست که از حالت انجماد خارج کردن این مواد بسیار مهم است زیرا انجام نادرست این کار می‌تواند بر کیفیت مواد غذایی تاثیر بگذارد…

 

 

در حالت انجماد کریستال‌های یخی به وجود می‌آید و اگر این کریستال‌های یخی به سرعت از حالت انجماد بیرون آمده و شکننده شوند، بافت ماده غذایی را به شدت تخریب می‌کنند. مثلا در مورد گوشت، اگر آن را زیر آب نگه داریم تا از حالت انجماد بیرون بیاید، بافت گوشت را تخریب کرده و همین موضوع باعث می‌شود بسیاری از مواد مغذی که خارج شده و این ماده غذایی ارزش خود را از دست بدهد. از طرف دیگر، احتمال دارد آلودگی‌هایی که روی سطح ماده غذایی است به داخل ماده غذایی نفوذ کنند و در نتیجه سبب عفونی شدن قسمت‌های عمیق‌تر ماده غذایی شوند. این مطلب در مورد گوشت بود اما مسلم است در مورد غذاهای دیگر مثل شیرینی چون روغن و لبنیات دارند، می‌توانند تا حدود زیادی تحت تاثیر تخریب بافت ماده غذایی و اکسیداسیون قرار ‌گیرند و ممکن است چربی‌های آنها از حالت طبیعی خارج شود.

جدا کننده متن

بهترین روش برای خارج کردن مواد غذایی به خصوص گوشت از حالت انجماد، قرار دادن ماده غذایی چند ساعت قبل از مصرف در یخچال است تا خروج از انجماد آهسته‌تر صورت گیرد. برخی خانم‌ها انواع میوه‌ها به ویژه میوه‌های تابستانی مثل توت‌فرنگی، گیلاس و آلبالو را هم فریز می‌کنند. طبیعتا چون بافت میوه‌ها ظریف است، فریز کردن به شدت بافت آنها را تخریب می‌کند و حتی اگر میوه شسته و فریز شده باشد، بعد از درآوردن از حالت انجماد تمام ارزش‌ غذایی خود را از دست می‌دهد. حداقل تخریب این است که میوه آب خود را به کل از دست داده و دیگر ویتامین C نخواهد داشت. به طور کلی توصیه می‌کنیم میوه، انواع شیرینی و لبنیات را فریز نکنید

Tags: No tags

دیدگاه بگذارید

avatar
  Subscribe  
Notify of