اجاق گازهاي خوراک پزي از ديگر وسايل انرژي بر خانگي است . اين وسيله مقدار قابل توجهي انرژي گاز را مصرف ميکند.
اجاق گازهاي خوراک پزي
اجاق گازهاي خوراک پزي از ديگر وسايل انرژي بر خانگي است . اين وسيله مقدار قابل توجهي انرژي گاز را مصرف ميکند. بنابراين همه بانوان محترم بايد در استفاده بهتر از اين وسيله تلاش کنند. همچنين در هنگام پختن غذا با اجاق خوراک پزي نکته هاي زير را در نظر بگيرند.
نکته هاي مهم:
سيني زير شعله هاي خوراکپزي را تميز نگه داريد؛ زيرا سيني تميز حرارت را به سمت ظرف منعکس ميکند . سيني کثيف و سياه؛ گرماي زيادي را جذب ميکند.
همواره شعله پخش کن اجاق را تميز نگه داريد.
رنگ شعله اجاق خوراک پزي ؛ بايد آبي باشد . اگر شعله زرد باشد به معني آن است که گاز خوب نمي سوزد. در اين صورت بايد با شرکت گاز تماس بگيريد تا علت آن را بررسي کنند.
در فر اجاق گاز را براي ديدن پخت غذا زياد باز نکنيد؛ زيرا هر بار که در را باز ميکنيد؛ مقدار قابل توجهي گرما از آن خارج ميشود و مدت زمان پختن طولاني ميشود.
براي پختن غذا ميتوانيد از ديگهاي زودپز استفاده کنيد. اين ديگها با ايجاد بخار و فشار حاصل از آن ؛ پخت و پز را در دماي بالاتري انجام ميدهند و در نتيجه مصرف انرژي به طور قابل ملاحظه اي کم ميشود.
براي پختن آش و سوپ که به مدت زمان طولاني نياز دارند؛ استفاده از ديگهاي آرام پز ؛ سبب صرفه جويي در مصرف انرژي خواهد شد.
نکاتي در مورد اجاق برقي :
در کشور ما گاز طبيعي به ميزان فراوان وجود دارد؛ تمام تلاشها معطوف آن بوده است که لوله کشي گاز تا حد امکان مصرف شوفاژ و آشپزخانه را تأمين کند. بنابراين با وجود گاز نبايد از اجاق برقي استفاده کرد در ساير مناطق نيز در صورت امکان بهتر است که از اجاق گازهاي کپسولي و يا مايکروويو استفاده شود که هزينه و مصرف بسيار کمتري دارند. با اين همه در صورت استفاده از اجاق برقي به نکات زير توجه کنيد. نکات ضروري – تا حد امکان سعي کنيد از مايکروويو به جاي اجاق برقي استفاده کنيد. اين اجاقها با استفاده از ريزموجها؛ امواج يا بسامد بالاي راديويي را منتشر مي نمايند. اين امواج از سطح مواد غذايي نفوذ مي کنند و مولکولهاي آب داخل آن را به حرکت در مي آورند. مصرف انرژي و زمان پخت کاهش مي يابد از آنجا که گرماي کمتري در آشپزخانه توليد مي شود در هزينه تهويه تابستان نيز صرفه جويي مي شود.
– اندازه ظرفهاي آشپزي ( ماهيتابه ؛ قابلمه و …) با اندازه المنت يکي باشد.
– تا حد امکان از درجه هاي بالاي اجاق استفاده نکنيد.
– چند دقيقه پيش از اتمام آشپزي دستگاه را خاموش نماييد تا از حرارت باقيمانده در المنت حداکثر استفاده بشود.
– استفاده از ديگهاي زودپز در اين موارد بسيار مفيد است زيرا مصرف انرژي را کاهش مي دهند.
– هنگام استفاده از دستگاههاي ماکروويو سطح داخلي آن را هميشه تميز نگه داريد و اغلب مي توانيد غذاها را در همان ظروف پذيرايي بپزيد. اين امر سبب صرفه جويي در وقت و آب گرم لازم براي شستن ظروف غذا مي شود.
– تميز کردن منظم اجاق و فر از مصرف آنها مي کاهد و به عمر آنها مي افزايد.
– پيش از پختن غذاهاي يخ زده را در محلي قرار دهيد تا يخ آنها آب شود و زمان آشپزي کاهش يابد.
دیدگاه بگذارید