بازسازی لوله کشی پکیج

دلایل بازسازی لوله کشی شوفاژ

 اگر چندین سال از لوله کشی شوفاژ منزلتان می‌گذرد و به‌فکر بازسازی لوله کشی شوفاژ منزلتان هستید، بهتر است بدانید که علم لوله کشی و تاسیسات بسیار پیشرفت کرده و سیستم های قدیمی همه نیاز به بازسازی و نو شدن دارند. از طرفی ممکن است به خاطر دلایلی مانند کم شدن فشار آب در اثر رسوب گرفتگی، علت گرم نکردن رادیاتورها یا خراب شدن لوله های قدیمی و سوراخ شدگی آنها مجبور به بازسازی لوله کشی شوفاژ منزلتان بشوید. که در این صورت با بازسازی لوله کشی شوفاژ تان به سیستم های جدید، به مقدار زیادی در انرژی و هزینه های خود صرفه جویی خواهید کرد.

 

انواع روش های بازسازی لوله کشی شوفاژ

در ادامه با نحوه لوله کشی شوفاژ به روش سنتی، لوله کشی شوفاژ به روش روکار و لوله کشی شوفاژ به روش کلکتوری آشنا می‌شویم.

 

بازسازی لوله کشی شوفاژ به روش سنتی:

بهتر است بدانید که برای اجرای سیستم لوله کشی شوفاژ، به یک سری لوله های آب گرم یا رفت و لوله های آب سرد یا برگشت احتیاج داریم که در روش سنتی این لوله ها به‌صورت توکار و مستقیما از قسمت زیرین پکیج یا موتورخانه به سمت رادیاتورها هدایت می شوند و به این دلیل که این روش جز، اولین روش های لوله کشی ساختمان بوده، در آن زمان از لوله های فلزی بیشتر مورد استفاده بوده است.

 

بازسازی لوله کشی شوفاژ به روش روکار:

 سیستمهای قدیمی لوله کشی شوفاژ ایرادات و معایب خود را دارند و ازطرفی لوله کشی های آهنی و گالوانیزه که در موتورخانه ها و شوفاژخانه های قدیمی بکربرده می‌شوند، به مرور زمان دچار فرسودگی شده و زنگ زدگیِ داخل این لوله های آهنی باعث انباشته شدن جرم درلوله ها و در نتیجه مسدود شدن مسیر آب گرم و خوب کار نکردن شوفاژها می شوند.

برای جلوگیری از آسیب های بیشتر و همچنین کاهش هزینه های اضافی توصیه ما، بازسازی لوله کشی شوفاژ به روش روکار می باشد؛ در روش بازسازی لوله کشی شوفاژ به روش روکار، تمامی لوله های فرسوده و قدیمی که در زیر کار شده اند، به‌جای خود باقی مانده و آب داخل آنها کاملا تخلیه شده و دهنه های ورودی و خروجی آنها کاملا مسدود می‌شود و در کوتاه ترین وکمترین هزینه بازسازی لوله کشی شوفاژ به روش روکار برای شما انجام خواهد شد.

نحوه لوله کشی روکار پکیج:

در روش بازسازی لوله کشی شوفاژ به روش روکار، لوله های رفت و برگشت شوفاژ روی دیوار و کف ساختمان به صورت روکار از پکیج یا موتورخانه به طرف رادیاتورهای شوفاژ لوله کشی می‌شوند که این شیوه بازسازی لوله کشی شوفاژ را هم می توان با استفاده از لوله های فلزی، لوله های پلیمری و پنج لایه در ساختمان اجرا کرد.

 

لوله کشی شوفاژ با لوله سبز

لوله سبز: نوعی از لوله ای پلیمری هستند که عمر و دوام بالای دارند. دچار پوسیدگی نمی شوند هزینه کمتری نسبت به لوله های دیگر دارند ولی تعمیر این لوله ها سخت است و بیشتر برای لوله کشی شاخه ای و زیرکار مناسب هستند.

 

بازسازی لوله کشی شوفاژ به روش روکار با لوله های پلیمری:

برای بازسازی لوله کشی شوفاژ به روش روکار نیاز به کنده کاری در ساختمان نداریم و به این دلیل که در این روش از لوله ها پلیمری استفاده می‎‌شود، حتما لوله ها را باید با ملات سیمان پوشاند. چرا که تا حدی جلوی تغییر حالت لوله های پلیمری را می گیرد.

سپس لوله ها به شکل موازی و در مسیر رفت به سمت شوفاژها و برگشت به طرف منبع آب گرم قرار می گیرند.

بازسازی لوله کشی شوفاژ با استفاده از ترکیب لوله های پلیمری و لوله های پنج لایه زمانی که بخواهیم از کلکتور در لوله کشی شوفاژ استفاده کنیم، کاربرد دارد.

در بازسازی لوله کشی شوفاژ با استفاده از لوله های پلیمری این مزیت وجود دارد که می توانید با توجه به قیمت لوله کشی روکار شوفاژ از لوله های سبز و یا سفید آن بسته به ترکیب رنگ بندی ساختمان خود استفاده کنید.

بازسازی لوله کشی شوفاژ به روش کلکتوری:

در بازسازی لوله کشی شوفاژ به روش کلکتوری آب بعد از خروج از پکیج یا موتورخانه ابتدا وارد کلکتور شده و کلکتور توسط شیرهایی که به آن متصل است، آب را به طور مستقیم در سیستم پخش می کند. یعنی اگر در روش سنتی لوله های رفت و برگشت شوفاژ مستقیما به سمت رادیاتورها هدایت می شدند، در بازسازی لوله کشی شوفاژ به روش کلکتوری، لوله های رفت و برگشت به سمت کلکتور رفته و از آن جا آب به طرف ساختمان و رادیاتورها منتقل می‎‌شود.

بطور کلی کلکتور وسیله ای است میله ای شکل با انشعاب های زیاد که دو طرف آن باز می‌باشد و شیرهای رفت به کلکتور رفت و شیر ها برگشت به کلکتور برگشت متصل می شوند.

برای بازسازی لوله کشی شوفاژ به روش کلکتوری آب باید حتما از لوله های پنج لایه برای بازسازی لوله کشی شوفاژ استفاده شود، درست برخلاف لوله کشی سنتی. همچنین اینکه این لوله ها مقاوت بیشتر و اتلاف حرارتی کمتری نسبت به لوله های پلیمری دارند.

 

مزیتهای بازسازی لوله کشی شوفاژ به روش کلکتوری:

  1. آب با سرعت و شدت یک نواختی در همه رادیاتورها پخش می شود، که یعنی همه رادیاتورها با اختلاف زمانی کمی سریعا گرم شود.
    ۲٫ با بازسازی لوله کشی شوفاژ به روش کلکتوری، دورترین و نزدیکترین رادیاتورها اختلاف دمای با یکدیگر نخواهند داشت.
  2. یک مزیت مهم بازسازی لوله کشی شوفاژ به روش کلکتوری این است که هر رادیاتور را می‌توان به‌صورت مجزا قطع یا وصل کردن و در صورت بروز خرابی و مشکل، مداری که دچار مشکل شده را قطع کرده و به رفع مشکل بپردازید.

 

بازسازی لوله کشی شوفاژ به روش کلکتوری با لوله های پلیمری :

بازسازی لوله کشی شوفاژ با لوله های پلیمری به دو شکل ترکیبی با لوله های پنج لایه و لوله ها پلیمری صورت می گیرد. در این حالت از لوله پلیمری برای تامین آب لوله های رفت و برگشت به کلکتور استفاده می‌شود و برای لوله های انشعاب از کلکتور، لوله های ۵ لایه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

البته باید اشاره کرد که بازسازی لوله کشی شوفاژ به روش کلکتوری با لوله کشی پلیمری را توصیه نمی‌کنیم و بهتر است برای بازسازی لوله کشی شوفاژ به روش کلکتوری از لوله های ۵ لایه استفاده کرد.

به این دلیل که لوله های پلیمری در مقابل گرمای زیاد حالت پذیر بوده و برای استفاده از این نوع لوله ها دمای آب نباید بالای ۶۰درجه باشد

دیدگاه بگذارید

avatar
  Subscribe  
Notify of