بدون اشک ریختن پیاز خرد کنیم

خرد کردن پیاز

پیاز حاوی آمینو اسیدی به نام سولفکسید است و زمانی که پیاز را خرد می کنید این آمینواسیدها آسیب می بینند. در نتیجه سولفکسیدها تبدیل به گازهای تحریک کننده چشم می شوند. گاز از داخل پیاز به چشم نفوذ می کند و چشم ها هم برای شستن و از بین بردن گاز تولید اشک می کند.

 

“خرد کردن پیاز زیر آب مانع از رسیدن عناصر سولفوریک به چشم ها و در نتیجه اشک آلود شدن چشم ها می شود”

 

چندین روش دیگر برای جلوگیری از اشک آلود شدن چشم ها هنگام پیاز خرد کردن معرفی می کنیم.

 

 ابتدا پیازها را فریز کنید. سرما سرعت تبدیل سولفکسیدها به گازهای اشک آور را کاهش می دهد. قبل از خرد کردن پیاز ابتدا آن را به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال قرار دهید سپس به آرام خرد کنید. شاید خرد کردن پیاز کمی سخت شود اما ارزشش را دارد.

 پیاز را از ریشه خرد نکنید. ریشه پیاز را سالم نگه دارید تا اشک های کمتری هنگام خرد کردن آن بریزید.

 یک تکه نان در دهان نگه دارید. شاید این کار کمی احمقانه به نظر برسد اما تحریک چشم ها را کمتر می کند. نان مقداری از گازها را قبل از این که وارد بینی و چشم ها شود به خود جذب می کند.

 

 این روش هم در ظاهر احمقانه اما موثر است. هنگام خرد کردن پیاز یک عدد کبریت بین دندان های جلویی قرار دهید تا مانع از اشک آلود شدن چشم ها شود.

 

 خرد کردن پیاز یعنی آسیب رساندن به سلول های پیاز. پس هر چه چاقو تیزتر باشد سلول های پیاز کمتر آسیب می بیند و گاز کمتری از دیواره های سلولی پیاز رها می شود. پس قبل از خرد کردن پیاز مطمئن شوید که چاقو به اندازه کافی تیز باشد.

دیدگاه بگذارید

avatar
  Subscribe  
Notify of