از ماست و جوانه گندم تا رب انار و سركه انگور را خودتان در خانه تهيه فرماييد
كمتر محصولي از توليد كارخانههاي صنايع غذايي به پاي خوراكيهايي ميرسد كه خودمان در خانه درست ميكنيم؛ هر چند زحمت به عمل آوردن اين خوراكيها در خانه خيلي بيشتر از خريد آنها از سوپرماركتهاست، اما لذت استفاده از دسترنج خودمان به اندازهاي است كه بتوان كمي زحمت را به جان خريد.
درست كردن ماست در خانه يكي از اين كارهاي زحمتدار است كه اگر مراحل آن به درستي طي شود محصول نهايياش واقعا دلچسب ميشود. رمز داشتن يك ماست خانگي مرغوب به ميزان گرما و حرارت شير بستگي دارد. پس اگر ميخواهيد ماست خوشطعمي داشته باشيد كه بعد از مدتي آب نيندازد شير را در حرارت ۹۰ درجه حداقل به مدت ۵ دقيقه بجوشانيد. رمز ديگر قوام گرفتن ماست استفاده از شير خشك است. اين ماده باعث ميشود ماست سفتتر شده، آب نيندازد و زود بسته شود.
انتخاب مايه ماست مرغوب نيز يكي از رموز داشتن ماست مرغوب است. پس اگر ميخواهيد ماستي خوشمزه به دست بياوريد حتما از مايه ماست مرغوب و خوش طعم استفاده كنيد. يادتان باشد يكي ديگر از عوامل بدمزه شدن ماست، نگه داشتن طولانيمدت آن در محيط گرم يا بيش از حد جوشاندن شير است.
اگر خواهان توليد ماستي شيرين در خانه هستيد اين هم راهكار خودش را دارد. يعني ماستي شيرين ميشود كه شير آن بعد از جوشيدن بيشتر سرد شود و كمي ديرتر به آن مايه ماست اضافه شود. اين كار باعث ميشود تا شير كمي ديرتر ببندد، اما بعد از ماندن ۳ تا سه و نيم ساعت در يخچال تبديل به ماستي شيرين ميشود.
جوانههاي نشاطآور
خريدن جوانه گندم، عدس يا ماش از فروشگاهها راحتترين راه براي استفاده از اين جوانههاي خوشمزه است، اما اين كار يك اشكال دارد و آن اين كه اگر ميزان مصرفتان زياد نباشد و مجبور شويد اضافه جوانهها را در يخچال نگه داريد بعد از چند روز جوانهها پلاسيده و قهوهاي رنگ ميشوند به طوري كه رغبت خوردن را از بين ميبرند. پس اگر ميخواهيد آدمهاي اسرافكاري نباشيد و هميشه جوانههاي تازه و خوشرنگ استفاده كنيد ميتوانيد با كمي همت، خودتان دست به كار توليد آنها شويد.
براي اين كار دانه مورد نظر را يك شب قبل در آب خيس كنيد و در جاي نيمه گرم قرار دهيد و روز بعد آنها را آبكش كنيد تا آب آنها گرفته شود. پس از آن، دانهها را درون يك شيشه بريزيد و پارچهاي مرطوب روي آن بكشيد و هر صبح و شب، كار آبكش كردن آنها را ادامه دهيد. يادتان باشد تمام اين مدت ظرف موردنظر بايد در جاي تاريكي مثل كابينت قرار گرفته باشد. بعد از گذشت ۳ تا ۵ روز دانهها را كه حالا جوانههاي كوچكي زدهاند از درون كابينت درآوريد و پشت پنجره رو به آفتاب قرار دهيد. يادتان باشد در اين مدت نيز جوانهها هميشه بايد مرطوب باشند و هر روز حداقل ۲ بار آبكش شوند. از اين مرحله تا تبديل دانهها به جوانههاي قابل خوردن حدود ۲ روز زمان نياز است. پس وقتي جوانهها به اندازه دلخواهتان رسيدند آنها را خوب بشوييد و در ظرفي دردار درون يخچال نگه داريد.
رب انارهاي شيشهاي
اگر يك بار رب انارهاي آماده بازار را چشيده باشيد حتما به اين نتيجه رسيدهايد كه بهترين كار، پختن رب انار در خانه است. اين كار البته كمي زمان ميبرد، اما نتيجهاش به هيچ وجه قابل مقايسه با توليدات بازاري نيست. گام نخست براي پختن رب انار در خانه، انتخاب انارهاي مرغوب و آبدار است كه بايد دانه دانه شوند و درون قابلمه قرار بگيرند. وقتي انارها دانه دانه شدند آنها را درون قابلمه (ترجيحا لعابي) بريزد و تا روي دانه انارها آب بريزيد. بايد اجازه بدهيم تا حداقل به مدت نيم ساعت اين انارها بپزند تا گوشت آنها نرم شود. وقتي انارهاي پخته شده كمي سرد شدند آنها را درون صافي بريزيد و مثل زمان تهيه لواشك مايه پخته شده را با فشار از صافي رد كنيد. در اين مرحله آبي نسبتا غليظ از انارها به دست ميآيد كه بايد تا غليظ شدن كامل روي شعله باقي بماند. يادتان باشد هنگام جوشيدن آب انار آن را مرتب به هم بزنيد تا ته نگيرد. وقتي رب انار به شكل ماستي نسبتا رقيق در آمد آماده سرد شدن و قرار گرفتن در ظرف مورد نظر است.
سركههاي سحركننده
سركه هم اگر در خانه تهيه شود عطر و طعم بهتري دارد و از شر مواد نگه دارنده هم خلاص ميشود. براي داشتن سركهاي مرغوب مقداري انگور كه بهتر است از نوع آبدار باشد تهيه و آنها را حبه كنيد. پس از آن حبههاي انگور را بشوييد و خشك كنيد و در ظرف مورد نظر بريزيد. در اين مرحله ميتوانيد يك ليوان سركه نيز به انگورها اضافه كنيد و مخلوط اين مواد را در ظرف مورد نظر بريزيد، اما يادتان باشد ظرف را زياد پر نكنيد چون بعد از چند روز وقتي سركه به جوش بيايد از ظرف سرريز ميكند. ظرف حاوي انگور بايد در جاي گرم و ترجيحا تاريك قرار بگيرد. مدت به عمل آمدن سركه نيز حدود ۳ تا ۴ ماه است. اگر ميخواهيد رنگ سركه شما در نهايت قرمز شود ميتوانيد هنگام خريد انگور نوع قرمز آن را انتخاب كنيد. همچنين استفاده از انگورهاي معمولي باعث ميشود سركه كمرنگ شود.
دیدگاه بگذارید