باغبانی در منزل یک تفریح مفید است! هم یک سرگرمی تازه خواهید داشت و هم از خوردن سبزیجات ارگانیک و طبیعی کنار وعدههای غذاییتان لذت میبرید.
اگر به فکر باغبانی در منزل افتادهاید، میتوانید از چند گیاه ساده و کاربردی شروع کنید. کاربردیترین گیاهی که میتوانید در باغچه خانهتان بکارید، سبزی است. سبزیهایی مانند تره، ریحان، جعفری و حتی سیفیجات مانند گوجهفرنگی و فلفلرنگی را هم میتوانید در باغچه خانه کشت دهید. اگر تجربه باغبانی ندارید، خدمات باغبانی و طراحی فضای سبزمیتوانند شما را راهنمایی کنند. نکته مهم این است که آنقدر در این مسیر باید آزمون و خطا کنید تا به مرور زمان خودتان تبدیل با باغبانی خبره شوید.
برای شروع باغبانی در منزل کار سختی پیش رو ندارید. نکات مهم و ابتدایی زیر در شروع مسیر به کار شما میآیند:
باغبانی در منزل تنها با داشتن بذرهای سالم ممکن است
حتی با داشتن بهترین ابزارهای باغبانی، خاک حاصلخیز و کود مناسب باز هم داشتن بذر سالم و مرغوب است که اهمیت دارد. شرایط و محیط کشت زمانی کارساز خواهد بود که بذر اصلاحشده و مرغوب در خاک کاشته شود. برای آنکه از سالم بودن بذر اطمینان حاصل کنید، دو یا سه عدد از بذرهای خریداری شده را در پارچهای مرطوب قرار دهید و برای چند روز پارچه را با اسپری کردن آب، مرطوب نگه دارید. اگر در این زمان بذرها جوانه بزند، نشاندهنده سالم بودن بذر است.
اگر بذر شما از این آزمایش سربلند بیرون آمد، قبل از کاشت پوسته آن باید نرم شود. ظرفی را از آب پر کنید و بذرها را در آن بریزید. دقت کنید که درِ ظرف بسته نباشد و آب با هوا در تماس بشد. اجازه دهید یک یا چند روز بذر در آب بماند تا پوستهاش نرم شود. برای بذر سبزی، بذرهایی که خریدهاید را بر حسب بزرگی و کوچکی و ضخامت پوسته دو تا چهار ساعت در آب قرار دهید. مثلا این زمان برای بذرهایی مانند شاهی و جعفری دو ساعت است و برای باقلا و لوبیا چهار ساعت خواهد بود.
چگونه بذر را در خاک بکاریم؟
قبل از کاشت دانه، خاک باغچه را باید آماده کنید. ابتدا محدودهای که میخواهید سبزیکاری کنید را با تعدادی سنگ یا بلوک سیمانی مشخص کنید. خاک را شخم بزنید و با بیل کاملا پشت و رو کنید. حواستان به کلوخها هم باشد. آنها را به کمک بیل نرم کنید و ریشه گیاهان قبلی را هم از خاک خارج کنید. حالا با شنکش سطح خاک را کاملا صاف کنید.
بذرهایی که قبلا آماده کردهاید را به صورت یکنواخت روی خاک بپاشید و به اندازه دو برابر قطر بذر، روی آنها خاک برگ بپاشید و به کمک آبپاش (نه آبیاری مستقیم با شلنگ) خاک را آبیاری کنید. اگر فشار آب زیاد باشد، بذرها در خاک پایین میروند و نمیتوانند بعد از جوانه زدن از خاک سر بیرون آورند.
بعد از کاشت نوبت به کار اصلی باغبانی یعنی رسیدگی، مراقبت و آبیاری میرسد. هنگام کاشت، بذرها را ردیفی بکارید تا بعدا کنترل رویش علفهای هرز، سمپاشی، وجین و برداشت محصول راحتتر انجام شود.
کود ارگانیک به پای گیاهتان بریزید!
برای باغبانی در منزل، سراغ کودهای گیاهی و طبیعی بروید و کودهای شیمیایی را انتخاب آخرتان قرار دهید. تهیه کود خانگی اصلا سخت نیست. تفاله چای خشک، خاکستر چوب و پودر استخوان هم به عنوان کود ارگانیک کاربرد دارند. بعد از گذشت دو هفته میتوانید کود ارگانیک به پای سبزیها بریزید! برای آفتکشی هم از میتوانید از محلول آب و الکل استفاده کنید و مقداری از آن را روی برگها اسپری کنید.
کشت گیاهانی مانند جعفری نیز تا حدی کمک میکند از بیمار شدن گیاه و حمله شتهها جلوگیری شود. در انتها، خاک باغچههایی که هر سال در آنها کشت انجام میشود مناسبترین خاک برای کشت سبزیجات است. بعد از سبز شدن بذرها میتوانید یک لایه کود حیوانی روی خاک بپاشید.
باغبانی در منزل تفریحی جذاب و مفید است. حتی باغبانی در کاهش افسردگی نیز موثر است. سبزیجاتی که در خانهتان کشت میدهید هم طعم و عطر بهتری دارند و هم سالمترند. چرا که برای کشت آن از کودهای شیمیایی یا آفتکشهای سمی استفاده نشده است. اگر تا به حال تجربه باغبانی در منزل نداشتهاید، مقدمات کار را از یک باغبان حرفهای سوال کنید و یاد بگیرید. مطمئنا سبزیهایی که خودتان کاشتهاید و حاصل دسترنج خودتان است، مزه دیگری دارند!
دیدگاه بگذارید