لوله کشی پلیکا نمونهای از لوله کشی انجام شده برای آب و فاضلاب در ساختمانهای مختلف است. انتخاب لوله کشی پولیکا برای فاضلاب ساختمان با هدف کاهش مشکلات ناشی از کابرد لولههای نامناسب در این روش لوله کشی صورت گرفته است. لوله کشی پلیکا زیرسقف و دیگر قسمتهای ساختمان با رعایت اصول تعیین شده انجام میشود.
لوله کشی پلیکا ساختمان و رفع نشتی لوله پلیکا توکار از سری خدمات انجام شده در راستای تجهیز کردن بنای مورد نظر به این مدل لوله کشی است. لوله پی وی سی خاکستری معروف به پلیکا از رایج ترین مدلهای لوله برای اجرای لوله کشی فاضلاب در ساختمان است.
آشنایی با مراحل اتصالات لوله در سبک لوله کشی پلیکا ساختمان و مزیتهای کاربردی این لوله و شناخت دلایل و رفع نشتی لوله پلیکا توکار در حین اجرای این روش از اهمیت بالایی برخوردار است. لوله کشی پلیکا در زیر سقف و دیگر مصارف کاربردی لولههای پلیکا در لوله کشی فاضلاب ساختمان در این مطلب مورد بررسی قرار گرفته است.
لوله کشی پلیکا چیست؟
لوله کشی پلیکا از نمونه های پرکاربرد این اقدامات در هدایت جریان فاضلاب به خارج ساختمانهای مختلف است. لولههای به کار رفته در لوله کشی پلیکا ساختمان از مواد upvc یا پلیمری مشابه لوله کشی upvc در نوع معمولی، نیمه قوی و قوی ساخته شده است. بیشترین کاربرد پلیکای نیمه قوی در لوله کشی فاضلاب ساختمان است.
قیمت مناسب لوله کشی پولیکا و عدم رسانایی آن در برابر جریان الکتریکی و خواصی مثل ضد زنگ زدگی و خوردگی اسیدی کاربرد این تجهیزات در ساختمانهای عمومی و مسکونی برای لوله کشی فاضلاب افزایش داده است.
اما مقاومت کم لولههای پلیکا در برابر اشعه UV خورشید و شکستگی زود هنگام آن در محیط خارجی ساختمان استفاده از آن را برای لوله کشی پلیکا ساختمان برای باران با ضعف مواجه کرده است. نحوع اتصال لولههای پلیکا و لوله کشی پلیکا با چسب مخصوص بوده و علت بسیاری از نشتیهای مشاهده شده در این قبیل اقدامات تحت تاثیر این ویژگی است.
لوله کشی پلیکا زیرسقف
لوله کشی پلیکا زیر سقف با قوانین و اصول مشابه لوله کشی پلیکا در قسمتهای دیگر انجام میشود. تنها تفاوت این روش لوله کشی پلیکا باز بودن دست مجریان طرح برای شیب بندی و ایجاد تغییرات در مسیر لوله کشی است.
علاوه بر این برداشتن فضار از سطح لولهها در این نمونه لوله کشی طول عمر استفاده آنها را افزایش میدهد. در ادامه این بخش به نحوه نصب لوله کشی پلیکا در قسمتهای مختلف ساختمان اشاره خواهیم داشت.
نحوه نصب لوله کشی پلیکا ساختمان
نصب و اجرای لوله کشی پلیکا ساختمان با یک سری اقدامات اصولی همراه است. لوله کشی پولیکا برای فاضلاب ساختمان به روشهای زیر صورت گرفته و میتوان با مرور مراحل ارائه شده در این بخش روند اجرای لوله کشی پلیکا را شناخت.
انتخاب لوله پلیکا برای لوله کشی ساختمان
لوله پولیکا انتحاب شده برای نصب در ساختمان باید با ویژگیهای مناسبی همراه باشد. وزن متعادل، مقاومت بالای آن در برابر ضربه و شکننده نبودن، عایق صدای جریان آب خصوصا در نوع نصبی در ساختمانهای مسکونی و داشتن ضخامت اصولی از موارد مهمی بوده که در هنگام تهیه لوله پلیکا ساختمان باید به آن توجه داشت.
نحوه انتقال و حمل لوله پلیکای ساختمان
انتقال و شرایط نگهداری از تجهیزات برای لوله کشی پلیکا به دلیل شکنندگی این لولهها از حساسیت بالایی برخوردار است. تخلیه سازی لولههای پولیکا در محل لولهکشی باید با جرثقیلهای مخصوص و توسط افراد آموزش دیده انجام شود
در نهایت لولههای پولیکا باید در محل خنک و به دور از گرما و بصورت افقی در کنار هم چیده شوند. این شرایط نگهداری پس از اجرای لوله کشی پلیکا ساختمان نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
شروع نصب لوله پلیکای ساختمان
پس از تهیه لوله پولیکا مخصوص برای لوله کشی فاضلاب و حمل صحیح آن به محدوده مورد نظر نوبت به گذراندن مراحل نصب لوله کشی پلیکا ساختمان بر اساس نکات زیر میرسد.
- نقشه مسیر حرکت لولهها در ساختمان برای لوله کشی پلیکای فاضلاب باید به درستی خوانده و اجرا شود.
- عمق مسیر قرارگیری لولههای فاضلاب بر اساس اصول کار تعیین و کندهکاری لازم با تجهیزات مناسب انجام شود.
- پس از انجام این مراحل قطعات لوله پلیکا را با قطعات متناسب برش داده و در کنار هم برای اتصالات مورد نظر قرار دهید.
- این قبیل برشها باید بصورت منظم و عمود بر محور لولههای پلیکا انجام شود.
- سطح لولهها قبل از شروع فرآیند لوله کشی پلیکا ساختمان باید با مواد پاکننده مخصوص از چربی و روغن پاک شود.
- در این حالت لولهها را در کنار یکدیگر قرار داده و پس از هویه کاری بخش اتصال آنها را چسب مخصوص آغشته و عملیات لوله کشی پلیکا را آغاز کنید.
- برای رفع ضعف انعطاف ناپذیری لوله پولیکا از قطعات مثل زانویی برای اتصال دو بخش از لوله در جهت مخالف یا عمود به هم استفاده کنید.
تست نهایی لوله کشی پولیکا پس از اجرا
بعد از اتمام مرحله نصب لوله کشی پلیکا نوبت به تست اتصالات انجام شده میرسد. در این بخش افراد متخصص با انتقال اصولی آب به داخل لولهها در کنار پاک کردن سطح آنها از آلودگی شرایط را برای تست نشی لوله پلیکا در محلهای اتصال فراهم میکنند.
در صورت عدم مشاهده مشکل نشت لوله پلیکا در ساختمان مسیر لوله کشی در کف یا دیگر قسمتهای ساختمان با پوشانندههای مخصوص عایق کاری و کار لوله کشی فاضلاب ساختمان تکمیل میشود.
روش رفع نشتی لوله پلیکا توکار
نشتی مشاهده شده در لوله پلیکای ساختمان با علائمی مثل نم زدگی یا حس کردن بوی رطوبت در ساختمان و مشکل عدم جریان صحیح فضلاب همراه است.
در این بخش در چهار روش متفاوت رفع نشتی لوله پلیکا توکار را ارائه میدهیم.
- برش و تعویض لوله یا بخش آسیب دیده: رفع نشتی لوله پلیکا در این روش با جداسازی چند سانت قبل و بعد از بخش آسیب دیده از لوله کشی و انجام اتصالات جدید و بی عیب صورت میگیرد.
- ترمیم لوله کشی پلیکا با چسب آب بندی: برای رفع ترک خوردگی ایجاد شده بر سطح لوله پولیکا از چسبهای مخصوص ترمیم و آب بندی لوله فاضلاب در هنگام نشتی استفاده میشود.
- ترمیم لوله پلیکا آسیب دیده با چسب حرارتی: در این روش با استفاده از چسب حرارتی پس از گرم کردن محل آسیب دیده سطح نشتی پوشانده و مشکل برطرف میشود.
- ترمیم لوله کشی پلیکا با نوار فایبرگلاس و خمیر اپوکسی: محل ترک خوردگی لوله را تمیز و سپس خمیر اپوکسی را روی آن قرار میدهند. پس از چند دقیقه از تماس این مواد با لوله آسیب دیده نوار فایبر گلاس را برای آب بندی لوله روی بخش پوشانده شده میگذارند.
در “شهر سرویس” به بهترین متخصصین لوله کشی آب و ساختمان در شهر خود دسترسی دارید.
دلایل نشت لوله پلیکا در ساختمان
یکی از اصلی ترین دلایل نشت لوله پلیکا در ساختمان ایجاد ترک خوردگی و شکستگی لوله در اثر قرار گفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید و تغییرات آب و هوایی است. علاوه بر این مورد به کارگیری ناصحیح لولهها در انجام لوله کشی فاضلاب با لوله پولیکا منجر به عدم تحمل جریان عبور کرده از آن و ایجاد روزنه و نشتی در بدنه لوله کشی میباشد.
در نهایت اجرای اصولی لوله کشی پلیکا ساختمان برای فاضلاب و دیگر مصارف استفاده بدون مشکل و طولانی مدت از این سیستم را به همراه دارد.
دیدگاه بگذارید