با آمدن مایکروویو به بازار، روند گرم کردن و یخ زدایی غذاها سرعت بیشتری گرفته است اما با وجود اینکه روی مایکروویوها درجههای مختلفی برای گرم کردن مواد غذایی تعریف شده است.
کارشناسان چند ماده غذایی را در فهرست ممنوعالورودها به این دستگاه قرار دادهاند:
– اگر میخواهید قرص نانی را که به اندازه سنگ سخت شده است گاز بزنید، آن را در مایکروویو بگذارید.
– پیتزا هم مانند نان پس از قرار گرفتن در مایکروویو نرمی خود را از دست داده و در جریان هوای آزاد به سرعت سفت میشود.
– ورود مرغ پوست کنده به مکروویو مساوی با تبخیر کامل آب موجود در بافتهای گوشت است و حاصل کار یک مرغ خشک شده خواهد بود.
– گاهی صبر کردن برای آب شدن یخ بستنی طاقت فرساست. اما هیچ وقت برای یخ زدایی بستنی از مایکروویو استفاده نکنید، چون نیمی از بستنی در حالی که نیمی دیگر از آن همچنان یخ زده است، ذوب میشود.
– هیچگاه برای گرم کردن کیک از مایکروویو استفاده نکنید بلکه آن را در فر قرار دهید.
– میوههای پوست کنده هم در مایکروویو به میوه خشک تبدیل می شوند.
– گذاشتن تخم مرغ در مکروویو مساوی با منفجر شدن آن است.
– نتیجه استفاده از مایکروویو برای گرم کردن ماهی و میگو هم به هیچوجه رضایت بخش نخواهد بود
ماكروويو چگونه غذا را گرم ميكند؟
به گزارش شبكه خبری”ورلد نیوز در سال ۱۹۴۵ كمپاني جنرال الكترونيك اديسون اولين اجاق خورك پزی ماكروويو را برای مصارف عمومي توليد كرد و از آن زمان به بعد مصارف تجاری و خانگي اين اجاق ها در حال افزايش بوده كه اين امر به علت سرعت پخت غذا به وسيله اين اجاق ها بوده است اين اجاق ها غذا را بوسيله عمل اصطحكاك مي پزند بدين ترتيب كه با توليد امواج كوتاه راديويي كه طول موج های آن از يك ميلي متر تا سي سانتيمتر مي باشد و نفوذ اين امواج در غذا و با به ارتعاش در آوردن مولكولهای آن و ايجاد گرما، غذا را طبخ ميكنند
ظروف شيشه اي ، مقوايي و حتي چيني را ميتوان با اطمينان خاطر به داخل اجاق روشن قرار داد چرا كه امواج كوتاه بدون داغ كردن آنها ، از آنها عبور ميكنند همچنين ، امواج كوتاه بودن تغيير دادن درجه حرارت فلزت از آن برگشت مي خورد اجاق ماكروويو داری يك لوله الكترونيكي خالي از هوا است كه انرژی الكتريكي را به وسيله حركت نوساني به انرژی موج كوتاه با فركانس بالا تبديل ميكند در بسياری از اين اجاق ها ، امواج كوتاه از ميان يك لوله فلزی حركت كرده و به تيغه های فلزی يك هم زن كه شبيه پّره های پنكه مي باشد ، ميرسند اين هم زن امواج كوتاه را در سرتاسر اجاق پخش كرده و با برخورد آنها به ديواره اجاق و برگشتشان به داخل غذا نفوذ كرده و گرما را به آن منتقل ميكنند.
دیدگاه بگذارید