نکات نگهداری از سالمندان در منزل

برای نگهداری از سالمندان در منزل ابتدا باید به خوبی با شرایط زندگی و توانایی‌های آن‌ها آشنا باشید. در این مسیر ما همراه شما هستیم!

دوران سالمندی، یکی از مقاطع حساس و ویژه زندگی است. بیشتر سالمندان دوست دارند زمانشان را در کنار اعضای خانواده و فرزندانشان بگذرانند. اگر والدین شما سالخورده هستند و پیش شما زندگی نمی‌کنند، نکات زیادی درباره شرایط زندگی آن‌هاست که باید در نظر بگیرید. هرچند شرایط جسمی و روحی هر فرد متفاوت است، اما آن‌چه بدیهی است این است که برای نگهداری از سالمندان در منزل باید تمام نیازهای آن‌ها مانند نظافت و رسیدگی به خانه را بشناسید و از قبل برایشان برنامه‌ریزی کرده باشید.

قدم اول: سالمندان باید در خانه‌ای امن زندگی کنند

به خانه والدینتان بروید و سعی کنید تمام مواردی که ممکن است برایشان ایجاد خطر کند را شناسایی کنید. به خاطر داشته باشید با کهولت سن و تحلیل قوای جسمی، بسیاری از کارهای ساده می‌تواند دردسر آفرین شود.
لیست زیر شما را راهنمایی می‌کند:

  • راه‌پله‌ها را موکت کنید.
  • برای ورودی قسمت‌های مختلف خانه به خصوص سرویس بهداشتی و آشپزخانه از قالیچه یا پادری استفاده کنید.
  • در حمام و سرویس بهداشتی چند دستگیره یا قلاب به دیوار وصل کنید تا برای نشستن و برخاستن بتوانند دیوار را بگیرند.
  • روشنایی خانه را چک کنید. مطمئن شوید تمام اتاق‌ها از نور خوبی برخوردار هستند و لامپ‌ها سالم‌اند.
  • سیم‌های برق را جدی بگیرید. هیچ کدام از سیم‌ها نباید در محل رفت و آمد آن‌ها باشد.
  • از وسایل هشدار دهنده برای اعلام دود یا حریق استفاده کنید. به صورت دوره‌ای این تجهیزات را بررسی کنید.
  • فهرستی از شماره‌های ضروری تهیه کنید. این شماره‌ها را به نحوی در تلفن ذخیره کنید که مثلا تنها با فشار دادن عدد یک، بتوانند با شما تماس بگیرند.
  • استفاده از سیستم دزدگیر و تجهیزات اعلام کننده مونوکسید کربن نیز مفید است.
  • به ریشه فرش و گوشه موکت‌ها دقت کنید. ریشه‌های فرش را به زیر فرش برگردانید. همچنین مطمئن شوید فرش یا قالیچه روی سطح سُر نمی‌خورد. اگر چنین است از ترمز فرش استفاده کنید.

قدم دوم: نیازهای سالمندان را نزد پزشک متخصص مطرح کنید

مراقبت‌های پزشکی از مهم‌ترین مواردی است که با افزایش سن باید در نظر گرفته شود. بنابراین چکاپ‌های دوره‌ای و رسیدگی به قرارهای ملاقت پزشکی را جدی بگیرید. برای تنظیم وقت ویزیت پزشک، حتما نظر والدیتان را هم بپرسید و ببینید با کدام پزشک احساس راحتی بیشتری دارند. علاوه بر آن شما باید از وضعیت سلامت عمومی آن‌ها با خبر باشید. جواب‌های آزمایش را بر اساس تاریخ در یک فایل کامپیوتری نگهداری کنید و دائما آن‌ها را به روز کنید. فایل را در لپ‌تاپ و تلفن همراهتان ذخیره کنید تا همیشه به آن دسترسی داشته باشید.

گاهی لازم است برای بهبود شرایط روحی سالمندان به تنهایی نزد مشاور بروید و از پزشک مشاور یا روان‌درمانگر راهنمایی بخواهید. به خاطر داشته باشید شما مهم‌ترین فرد در زندگی پدر و مادرتان هستید و  کارهای زیادی برای حفظ روحیه و شادابی آن‌ها وجود دارد که تنها به دست شما ممکن است.

قدم سوم: رسیدگی به خانه و نظافت را به یک نیروی کاربلد بسپارید

به هر حال شما نمی‌توانید تمام وقت در کنار والدینتان باشید و آن‎‌ها هم نمی‌توانند به صورت دائم به وضعیت خانه رسیدگی کنند. پیدا کردن یک نیروی مطمئن و آموزش دیدهٔ نظافت و خانه‌داری تا حد زیادی تاثیرگذار است. اپلیکیشن های خدماتی کار را بسیار آسان کرده‌اند. بدون آن‌که نیازی به جستجو برای پیدا کردن یک نیروی کاربلد و حرفه‌ای داشته باشید، می‌توانید سفارش نظافت یا مهمانداری ثبت کنید. معمولا اگر با این شرکت‌ها هماهنگ کنید، می‌توانید کارهای ساده دیگری مانند یک بار آشپزی در روز یا گوشزد کردن زمان داروها را هم به نیروی نظافتی بسپارید.

قدم چهارم: خریدهای خانه را فراموش نکنید

خریدهای خانه را با همراهی والدینتان مدیریت کنید و همیشه نظر آن‌ها را بپرسید. اما در گوشه ذهنتان همیشه این نکته را به خاطر داشته باشید: بیشتر سالمندان دوست دارند برای کسی مزاحمتی ایجاد نکنند و به همین دلیل ممکن است با شما در مورد لیست خرید صادق نباشند! بنابراین از آن‌ها بخواهید تمام خریدهای مورد نیاز از سبزیجات و میوه تا گوشت و مرغ و بقیه اقلام مورد نیاز را برای شما لیست کنند یا تلفنی به شما بگویند. اما خودتان نیز باید باهوش عمل کنید و حواستان به کم و کاستی‌ها باشد.

نگهداری سالمند در منزل در ابتدا ممکن است یک چالش سخت و وقت‌گیر به نظر برسد، اما مطمئن باشید با یک برنامه‌ریزی مناسب و روی روال افتادن کارها قطعا حس بهتری در مورد مراقبت از والدینتان خواهید داشت و عشق و محبت زیاد آن‌ها روی زندگی شما تاثیر شگفت‌انگیزی خواهد گذاشت.

دیدگاه بگذارید

avatar
  Subscribe  
Notify of